Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Éva anya: Ez tényleg a kultúra délutánja! Ki is kell használni minden lehetőséged! További szép napokat! (2014.10.06. 17:54) La Triomphe, la Défense, le Louvre
  • Éva anya: Szép nap lehetett! Kitartás! Nagy az a város, nem láttál még mindent. (2014.09.28. 20:46) Mise, Napóleon és Rodin

Utolsó kommentek

A Bábel betű-tornya

2014.03.29. 11:09

szerző: Gamer Lány

Mivel ez a blog arról szól, hogy mik történnek velem, úgy gondoltam, hogy a film és opera beszámolók után a könyvek is bele férnek. Ráadásul az egyik iskolai feladataim közé is kell majd írnom egy könyvajánlót, szóval nem árt ha gyakorlok egy kicsit előtte.

Néhány napja sikerült kölcsönbe szert tennem Leiner Laura Bábel című könyvére, amit a Szent Johanna Gimi történetei után némi kételkedéssel fogadtam. Az mindig gyanús, ha egy író túl gyorsan és túl sokat publikál, könnyen elveszhet a műveinek a tartalmassága. Mivel azonban, az életkorom ellenére, nagyon élveztem Reni, Cortez és a többiek kalandjait (Szent Johanna - sorozat), gondoltam előre is bizalmat szavazok a Bábelnek.

Utólag be kell látnom, hogy helyes döntést hoztam. A Bábel egy olyan olvasmány, amit szerintem minden korosztálynak érdemes elolvasni, kivéve azokat a szülőket, akiknek fesztiválozó korszakban van a gyereke, nekik ugyan is sokkot okozhat. 

Ha fesztiválokra kerül a szó akkor mindenkinek van vagy élménye, vagy elképzelése arról, hogy milyen maga a rendezvény, de ez a könyv egy olyan szemszögből mutatja be a koncerteket és a fesztivál-életet, ami meglehetősen közel van a valósághoz. Én még nem sok fesztiválon voltam (na jó, összesen három alkalomról van szó és ebből az egyiken dolgoztam), de valóban össze sem lehet hasonlítani azt a zárt világot, ami ugyan csak napokig létezik, azzal, ami kint a valóságban van. A fesztivál kerítésein kívül történő dolgok ideiglenesen elveszítik minden jelentőségüket, az idő másképp telik, az emberek pedig mind ismerősként köszöntenek, akárhonnan érkezzenek is. Ez egy olyan élmény, amit igazából csak az érthet meg, aki maga is átélte, de a Bábel sokat segít, hogy közelebb érezzük magunkhoz azt a zárt világot.

A könyv történetét nem szeretném részletezni, hiszen vannak akik előtt még ott áll a feladat, hogy elolvassák, legyen elég annyi, hogy a főszereplő megfelelően kedvelhető és idegesítő egyszerre, a mellékszereplők pedig eléggé életszerűek ahhoz, hogy magunkat is bele tudjuk képzelni a kis társaságukba. A fogalmazás olvasmányos és nagyon humoros (többször abba kellett hagynom az olvasást mert nem láttam a röhögéstől), a könyv fizikai megjelenése, úgy mint betűméret, tördelés, szintén kezelhető.

Egy szó mint száz, ajánlom mindenkinek, aki már volt fesztiválon, mert előhozza az emlékeket, és mindenkinek, aki még nem volt, mert kedvet csinál hozzá.

Gamer Lány

Bábel.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerlany.blog.hu/api/trackback/id/tr655884314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása