Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Éva anya: Ez tényleg a kultúra délutánja! Ki is kell használni minden lehetőséged! További szép napokat! (2014.10.06. 17:54) La Triomphe, la Défense, le Louvre
  • Éva anya: Szép nap lehetett! Kitartás! Nagy az a város, nem láttál még mindent. (2014.09.28. 20:46) Mise, Napóleon és Rodin

Utolsó kommentek

A Brit Korona titka

2014.04.07. 14:50

szerző: Gamer Lány

A mai cím egy kicsit talán teátrálisnak tűnik, de végre befejeztem a BBC egyik nagysikerű sorozatát, a Torchwoodot és ez megér egy kis nagyzolást.

NEm igazán tudom eldönteni, hogy mennyire részletezzem a történetet, hiszen lehet, hogy valaki még nem látta és nem szeretném lelőni előre a poént, de vannak információk, amik egészen biztosan nem okoznak semmiféle kárt.

A címben is megjelenő Torchwood szervezetet célja hogy megvédje a Földet minden űrlény támadásától, függetlenül a támadás jellegétől. Ez első hallásra kicsit kegyetlen lehet, hiszen az ufók közt is lehetnek menekültek, de többnyire azért mindig kiderül, hogy károsak az emberi egészségre. A négy évad alatt tényszerűen alig találkozunk valódi földönkívüliekkel, mert a sorozat fő fókusza a szereplők életén és egymáshoz csiszolódásán van. Néha sok az akció és pörögnek az események, néha pedig elsüllyedünk az önsajnálat vánszorgó mocsarában.

Mint minden jó földönkívülis sorozatban, itt is hullanak a szereplők, mint az őszi legyek. A jó és a rossz oldalon egyaránt vannak veszteségek, de azért van aki túléli mind a négy évadot. A főszereplő, Jack Harkness Kapitány halhatatlan lévén kihúzza a végéig, vele tart Gwen Cooper, a közrendőrből ufó-vadásszá avanzsált angol lány, és Rhys Williams, Gwen csatolt tartománya. A többiek gyakorlatilag jönnek és mennek a sorozat folyamán. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig tart hőseinkkel, de senki sem távozik önként.

Az évadokról szólva egyébként, az első két évad remek volt. Tényleg szórakoztató, fordulatos, néha vicces, néha elgondolkodtató. Aztán jött a harmadik évad. Egy mini sorozat. Na azt nem kellett volna. Az írók és rendezők az utolsó emberséget is kiírték a főszereplőből és a végén még meg is futamították, gyáva módon. Pedig annyi más lehetőség lett volna... Mért kellett így elrontani? - kérdeztem, amíg bele nem kezdtem a negyedik évadba. Na akkor jöttem rá, hogy mit jelent tényleg elrontani egy sorozatot. Komolyan. Jack egyszer csak megjelent a semmiből, a feloszlatott Torchwood maradék embereire indoklás nélkül vadásztak, mindenki halhatatlan lett a Földön, kivéve Jack, aki halandó lett. Csak én látom ezt rosszul vagy tényleg hülyeség az egész? Több ember halt meg az évad 10 részében, mint az előző három évad 31 részében összesen. Ráadásul a végső indok, mindennek a megoldása ténylegesen nem hozott eredményt és hagytak egy frankó függővéget. Nem hiszem, hogy valaha folytatnák a sorozatot, így értelmetlen volt a függővég és a misztikus főellenség előrevetítése is.

Összességében a sorozatnem volt rossz, de szerintem jobban jártak volna a készítők, ha maradnak az eredeti koncepciónál és a két rövid évad helyett csinálnak két egész-estés filmet. Láttunk már erre példát, meglehetősen nagy sikerekkel. Amúgy ajánlom mindenkinek, aki szereti a Dr. Who? sorozatot, hiszen ahhoz szorosan kapcsolódik, ugyanakkor ne várjátok ugyan azt az érzést, mert egy Doktorral sem fogtok találkozni.

 

Gamer Lány

Torchwood.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerlany.blog.hu/api/trackback/id/tr465975977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása