Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Éva anya: Ez tényleg a kultúra délutánja! Ki is kell használni minden lehetőséged! További szép napokat! (2014.10.06. 17:54) La Triomphe, la Défense, le Louvre
  • Éva anya: Szép nap lehetett! Kitartás! Nagy az a város, nem láttál még mindent. (2014.09.28. 20:46) Mise, Napóleon és Rodin

Utolsó kommentek

Igyekszem pontokba foglalni, hogy mikre van szüksége mindazoknak, akik külföldi tanulmányokat akarnak folytatni, de a legfontosabb dolog, amit meg kell értenie minden kisdiáknak, hogy csak magatokra számíthattok. Mindent nektek kell elintézni, senki nem lesz aki mindent megold helyettetek, ráadásul senki nem tudja, hogy ténylegesen mik kellenek. Mármint minden érintett csak a saját dolgával törődik, és nektek, nekünk kell valahogy ezt összehangolni.

Tehát akkor a pontok:

  1. Minden olyan dokumentum, amit az iskola kér:
    • Iskolalátogatási igazolás
    • Index másolat (ha elektronikus, akkor félévenként minden tantárgy kell, angolul)
    • Nyelvvizsgák és másolataik
    • Motivációs levél minden olyan nyelven, amin tudsz írni
    • Önéletrajz legalább angolul, de inkább minden nyelven, amin tudsz írni
  2. Jelentkezési lap
  3. Tantárgyak listája, amit a külföldi iskola küld meg, ha te, személyesen kéred
  4. Érvényes személyi
  5. Érvényes európai egészség kártya
  6. Érvényes útlevél (a biztonság kedvéért)
  7. Születési anyakönyvi kivonat, amit lefordítanak a célország nyelvére
    • az új születési anyakönyvi kivonat már angol-francia-magyar nyelvű és 2000 szép magyar forintért kiváltott okmánybélyegért adják a születés helyén az anyakönyvi hivatalokban
  8. A tanulmányi szerződés egy aláírt példánya, ha lehet angolul
  9. A bankszámláról csak annyit, hogy a célországban érdemes megnyitni. Tudom, hogy nehéz, de valahogy még a jelentkezés előtt/alatt meg kell nyitni, hogy az ösztöndíjnál és minden egyéb helyen ugyan az a számlaszám szerepeljen. Az ösztöndíjat euróban adják, és bár működnek a magyar bankkártyák is, se telefont, se lakhatási támogatást, semmit nem lehet szerezni helyi bankszámla nélkül.
  10. Biztosítás minden elképzelhető és elképzelhetetlen esetre.
  11. Rengeteg pénz! Sajnos ez egy utófinanszírozású pályázat, tehát még az ösztöndíj kézhez vétele előtt jelentős összegeket kell befizetni különféle dolgokra. Ez az összeg könnyedén elérheti az 1000 eurót, és nem viccelek.
  12. Ezeken kívül csak rengeteg bátorságot csomagoljon mindenki, aki ebbe a programba belevág. Még nem tudom, hogy megéri-e, de majd ez is kiderül.

Gamer Lány

erasmus.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerlany.blog.hu/api/trackback/id/tr896682081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása