Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Éva anya: Ez tényleg a kultúra délutánja! Ki is kell használni minden lehetőséged! További szép napokat! (2014.10.06. 17:54) La Triomphe, la Défense, le Louvre
  • Éva anya: Szép nap lehetett! Kitartás! Nagy az a város, nem láttál még mindent. (2014.09.28. 20:46) Mise, Napóleon és Rodin

Utolsó kommentek

A korábbi hétvégékkel ellentétben most nem mentünk sehová. Igazság szerint nagyon is rám fért már egy kis pihenés. Eddig minden egyes hétvégén volt valamilyen program és még ha el is tekintünk az egyetemisták alvási szokásaitól (pontosabban azok hiányától), akkor is be kell látni, hogy fárasztó az állandó jövés-menés. Néha ki kell kapcsolni egy picit. Ráadásul iskolai dolgokkal kapcsolatban is volt bőven felzárkózni valóm.

A szombati nap nagy részét beadandó gyártással töltöttem. Sajnos ahhoz, hogy valaki részt vehessen az Erasmus programban, az otthoni iskolájában is aktív hallgatónak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy legalább egy tárgyat fel kell venni és nem árt teljesíteni is. Igazából nem tudom, hogy gondolják, hogy egyszerre két iskolában is színvonalasan helyt álljanak a diákok, hiszen ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen részt is kellene venni az adott órákon. Tudom én, hogy lehet lógni, vagy egyéni tanrendet kérni, de se a tanárok nem szeretik, se nem praktikus. Nem is beszélve arról, hogy a szorgalmi és vizsga időszakok országonként eltérő időszakokra esnek. Az én esetemben például otthon a szorgalmi időszak szeptember második hetétől december második hetéig tart, a vizsgaidőszak pedig december harmadik hetétől január végéig. Ezzel szemben itt a szorgalmi időszak szeptember harmadik hetétől december első hetéig tart és van őszi szünet benne, a vizsgaidőszak pedig kizárólag január első hete. Január második hete már a tavaszi félévet jelenti. Szóval enyhén szólva nem könnyű összeegyeztetni a két iskolát.

A feladat adott volt: Találni egy tantárgyat, amire nem kell bejárni és ahol nem kell vizsgázni sem. Mi sem egyszerűbb! Végül is csak meg kell győznöm egy oktatót hogy adjon jegyet a nagy semmire. 

Azt mondanám szerencsém van, hiszen találtam e-learninges tantárgyat, tehát nem kell bejárni és beadandóval elintézhetem a jegy megszerzését is. Csak sikerüljön megütnöm a színvonalat!

A vasárnapi eredeti terv a Versailles-i Kastély meglátogatása volt, de el kellett napolnunk. Ennek egyik legfőbb oka az volt, hogy beköszöntött az esős évszak. Nem tudom, mennyire fog sokáig tartani ez az időszak, de most minden nap esik legalább kétszer-háromszor. Nem valami kellemes. Ideje volna beszereznem egy esernyőt...

Szóval kulturálódás helyett nekiláttam a következő beadandók elkészítésének, hiszen azokból mindig van talonban néhány. Emellett főztem, borsófőzeléket és szerencsére a konzervipar itt is ugyan olyan, mint nálunk, szóval a főzelék pont olyan lett, mint szokott lenni. Az itteni Auchanban nincs rendes húspult, mindent csak vákuum-fóliázva lehet kapni, és hát nem minden néz ki szépen, de tegnap vettem egy szép szelet húst és azt fontolgatom, hogy hogyan kellene elkészíteni. A főzési lehetőségeim igen szűkek (villany rezsó), szóval a kreativitás nagy szerepet fog kapni azt gyanítom.

 Majd megírom azt is.

 

Gamer Lány

 

eső.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerlany.blog.hu/api/trackback/id/tr356783667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása