Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Éva anya: Ez tényleg a kultúra délutánja! Ki is kell használni minden lehetőséged! További szép napokat! (2014.10.06. 17:54) La Triomphe, la Défense, le Louvre
  • Éva anya: Szép nap lehetett! Kitartás! Nagy az a város, nem láttál még mindent. (2014.09.28. 20:46) Mise, Napóleon és Rodin

Utolsó kommentek

Réges régen...

2014.06.27. 09:50

szerző: Gamer Lány

Na igen... Kicsit elmaradtam a blog írásával, aminek az az egyetlen magyarázata, hogy nem történt semmi kiugróan említésre méltó. Eddig.

A héten mozilátogatások sorát sikerült megejtenem. Egyszerűen fantasztikus volt, de haladjunk csak sorjában.

Vasárnap megnéztem az Így neveld a Sárkányod második részét. Nehéz volna spoilerezés nélkül beszélni a filmről, ezért nem is erőltetem. Az első dolog, amit meg kell jegyeznem, hogy ez egyértelműen nem egy Disney film. Nem a nyilvánvaló DreamWorks felirat miatt mondom ezt, hanem a tartalom miatt. Disney sosem öl meg egyetlen karaktert sem. Néha eltűnnek emberek, vagy történnek balesetek, de soha, semmilyen körülmények között nem öl meg egyetlen szereplőt sem, főleg nem nyílt erőszakkal. Ugyanez a Dremaworksről már nem mondható el.

A történet szerint eltelt öt év és Hibbant-sziget éli a kis hideg és sárkányokban gazdag mindennapjait. Hablaty és a kisvikingek felnőttek és napjaikat békés sportolással, repkedéssel, felfedezéssel töltik. Egy nap főhőseink belefutnak néhány sárkánycsapdászba, akik elkotyogják, hogy valaki sárkányhadsereget szervez. Hablaty persze azonnal a nyom után indul, de félútig sem jut, amikor találkozik a rég elveszettnek és főleg halottnak hitt anyjával. 

Anyu egy tisztán sárkányok lakta szigeten él már húsz éve, szóval kicsit zizzent, de alapvetően kedves és érdeklődő a fia iránt. Némi csodás repkedés és tapasztalat megosztás után befut apu is, és boldog családegyesítést tartanak. Aztán jönnek a bajok, amikor is befut a megjövendölt sárkánysereg és a gonosz alfa sárkány elpusztítja a jó alfa sárkányt. Két nagy behemót felszecskázza egymást és a rossz győz. Ciki, mert ezután megbabonázza az összes többi sárkányt és magával viszi őket, de előtte még Fogatlannal lelöveti Hablatyot.

Apu hősies önfeláldozást mutatva a sárkány plazmalövedéke elé ugrik és életét veszti, de megmenti a gyereket. Szerintem a DreamWorkstől ez egy nagyon csúnya húzás volt, bár valahol szükséges. Mért kell elveszíteni egy apát ahhoz, hogy szerezz egy anyát? Nem kell nekem mindent érteni. Mindenesetre ez az esemény eléri, hogy Hablaty elvállalja a törzsfőnöki tisztséget és kezébe vegye az irányítást. 

Ezután már csak az van hátra, hogy visszajussanak a saját szigetükre, visszaszerezzék az irányítást a sárkányaik fölött és elkergessék a gonoszt. Persze nem megy a legkönnyebben, de Fogatlan kihívja az alfát és le is győzi, így mindenki boldogan élhet, amíg meg nem hal.

A mai bejegyzésem csak ennyi, de holnap majd mesélek mást is.

Gamer Lány

how_to_train_your_dragon_2_movie-wide.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerlany.blog.hu/api/trackback/id/tr456431555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása